2012 film első előzetese 2012 teaser trailerFREE ONLINE MORVIE KLUB INGYEN. INGYENFILMEK.EU ONLINE FILMEK.film.lap.huHíres emberek. Híres emberek véleménye a zsidókról.Híres emberek és találmányok. A 100 híres ember – A kezdetektől napjainkig . Üdvözöljük a World of Mysteries Erich von Däniken.. erichvondaniken.lap.huDENIKEN Az Antarktisz fogyó jege miatt sereglenek össze a ... A Magyar Tudományos Akadémia folyóirata • Alapítva... A(z) „Magyar tudósok” kategóriába tartozó lapok. Az információ gyönyörű. Üdvözöljük a világ Misztériumok Erich von Dänike... szting. SzervízKapcsolatSúgóLinkekVendégkönyvÁSZFImpres... Kiemelt játékok Tower Blocks Farmerama Pet Part... Erich von Däniken [bevezető szerkesztése] A Wiki.. (Hufu piramis, Giza, Egyiptom) -- MAGYAR ÉS KÜLFÖLDI TUDÓSOK HÍRESÉGEK ÁLLAM FÉRFIAK: DENIKEN

2011. július 19., kedd

DENIKEN

Erich von Däniken [bevezető szerkesztése]

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Erich von Däniken
Erich von Daniken.jpg
SzületettZofingen
1935április 14. (76 éves)
Erich Anton Paul von Däniken (Zofingen1935április 14.svájci író, aki arról vált ismertté, hogy könyveiben és filmjeiben felvetette annak a lehetőségét, hogy a prehisztorikus időkben egy magasan fejlett földönkívüli civilizáció tett látogatást a Földön. Könyveit 32 nyelvre fordították le, és kb. 62 milliót el is adott, ami lehetővé tette, hogy egyike legyen a legsikeresebb íróknak.

Tartalomjegyzék

 [elrejtés]

Elmélete [szerkesztés]

Erich von Däniken a legismertebb képviselője a paleoasztronautikának vagy a "paleo-SETI" hipotézisnek, mely szerint földönkívüliek látogatták meg a Földeta prehisztorikus időkben, és hatással voltak az emberiségre. A fejlettségük miatt az ősemberek isteneknek tartották őket. Ennek az elméletnek a hátterében a legkülönbözőbb dolgok állnak az ősi kultúrákból: mondák, épületek, faragványok, és megmagyarázhatatlan eredetű, funkciójú tárgyak. Miképpen tudta volna az általunk műszakilag fejletlennek tartott ókori ember létrehozni a gízai piramisokat, a Húsvét-sziget kőszobrait, a Stonehenge-et vagy Piri Reistérképét? Az ókori kultúrák mind a semmiből virágzottak fel, majd ahogy jöttek, úgy el is tűntek. Däniken szerint a Bibliában Ezékiel próféta egy űrhajó földre szállását írja le, ami alapján a NASA egyik mérnöke (Blumrich) tervrajzot készített.
Elméleteit a tudományos élet képviselőinek zöme puszta spekulációnak tartja.[1]

Szervezetek [szerkesztés]

Erich von Däniken alapította az A.A.S.-t, "Ancient Astronaut Society", ami olyan embereket hoz össze, akik szeretnék bizonyítani, hogy földönkívüli civilizáció látogatott a Földre.

Művei [szerkesztés]

Jegyzetek [szerkesztés]

Külső hivatkozások [szerkesztés]

Nincsenek megjegyzések: